Misiune

Societatea cunoaste o crestere exponential a nivelului de dezvoltare, iar scoala, ca ax esential al acestei dezvoltari, trebuie sa ofere accesul catre valorile stiintei si ale tehnicii, sa incurajeze spiritul inventiv si aplicativ, sa promoveze noile atitudini si mentalitati contemporane, pentru a permite individului sa se integreze activ in viata sociala.

Misiunea scolii este aceea de a oferi fiecarui subiect al procesului educativ o identitate solida, de a-l transforma intr-o persoana autonoma, responsabila, capabila sa isi asume angajamente si de a le respecta, cu o imagine de sine pozitiva si capabila sa isi construiasca statusuri sociale elevate.

Misiunea Scolii Gimnaziale Discovery este definita prin participarea sa la crearea valorilor sociale. Scopul ei este acela de satisfacere a nevoilor fiecarui scolar de a se simti legat de altii si totodata independent, capabil sa fie siesi folositor, dar mai ales comunitatii din care face parte si care se afla in continua schimbare.

Disciplinele scolare reprezinta eforturile umanitatii de a invata si intelege ce este adevarul, frumosul, binele si prin extensie, de a respinge falsul, uratul, raul.

Nu accentuam doar acumularile cantitative care asigura succesul la un examen, ci acele aspecte care redau modul specific de gandire si abordarile majore ale stiintelor.

Ne propunem o invatare care sa inculda atitudini si aprofundare, prin exersare si rezolvare de problem semnificative intr-un mediu centrat pe intelegere, in care fiecare elev sa fie valorizat si motivat sa-si creasca performantele.

Consideram eficient ca in scoala noastra, fiecarui copil sa i se ofere educatia pe care o merita, astfel incat sa se suprapuna cat mai bine individualitatilor diferite, profilurilor de inteligenta, aptitudinilor specifice, puterii de asimilare si personalitatii fiecaruia.

Viziune

In viziunea noastra, scoala viitorului va fi in stransa legatura cu tehnologiile avansate, elevii avand acces imediat la internet chiar din bancile salii de clasa, beneficiind de programe special concepute pentru fiecare nivel scolar, manuale electronice, poate pupitre cu tablete individuale, posturi de televiziune cu emisiuni interactive, ruland lectii specifice in fiecare tara, prin parteneriate la scara planetara cu NATIONAL GEOGRAPHIC si DISCOVERY CHANNEL.

Mesaj

Odata cu accederea fireasca spre nivelul gimnazial, ne propunem continuarea succesului calitativ inregistrat cu elevii Scolii Primare Discovery, care au reusit in mod repetat sa obtina rezultate deosebite la concursurile de evaluare in educatie organizate in anii trecuti.

Invatamantul romanesc traditional era apreciat candva in strainatate ca fiind formator de oameni cu educatie complexa, iar multi specialisti romani din toate domeniile, erau angajati in functii importante ale diverselor corporatii intemationale. In aceste vremuri de ciza economica financiara si sociala, scoala romaneasc a suferit un declin calitativ ingrijorator, inregistrand rezultate dezastruoase la bacalaureat in ultimii ani, cu promovabilitate scazuta la scara nationala.

Scolile particulare pot oferi o altemativa calitativa pentru o parte a populatiei.

Ne alaturam si noi scolilor din sistemul privat, sperand sa redam increderea si sa intarim speranta ca scoala romaneasca, prin programa impusa de MEN, bine aplicata, intr-un mediu scolar pozitiv, reprezinta o alternativa de incredere pentru elevii nostri - viitorii membri ai societatii de maine!